torsdag 31 maj 2007

Lite mysiga bilder som ger en ett litet hopp om sommar...

Badplatsen där du kan njuta av ett dopp i vätterns klara vatten..


Hästholmen sett från Omberg








Hamnen med fyren...
Småbåtshamnen

Båt till Hästholmen?




Kommer du till Hästholmen sjövägen i sommar så passa på att utnyttja vår fina gästhamn. Då kan du tillbringa några härliga dagar i samhället med omnejd. Det finns cyklar att hyra i anslutning till hamnen så ta möjligheten att se dig omkring. Vill du ta dig längre bort till te.x Ödeshög så går det gratisbussar två dagar i veckan. Där finns bank, post och sånt som man kan behöva. Du tar dig smidigt fram och tillbaka.

söndag 27 maj 2007

Tråkig söndag

Hmmm... nu börjar jag bli lite trött på att solen lyser med sin frånvaro.. visst tittar den fram lite grann då o då men jag saknar de där riktigt soliga dagarna. Men trots det så är det mycket aktivitet i samhället idag. Både mors dag och pingstdagen gör att många besökare hittar hit för en fika på hamnkafét eller en snitzel på värdshuset. Nu har ju den populära loppisen öppnat igen oxå och det var fullt med bilar på dess parkering när jag passerade.

En fruktansvärd tråkig nyhet är att nu har man lagt ner och stängt macken för oss här. Man har inte hittat någon som vill driva den vidare trots ett gynnsamt läge och precis i ingången till högsäsong. Känner du dig manad att driva en butik med bensinstation så tveka inte du skulle vara hjärtligt välkommen.

Till alla mammor säger jag grattis idag, hoppas ni har haft och får en underbar dag.

onsdag 23 maj 2007

Lugn onsdag

Även i en idyll är det vardag... Kommit hem ifrån jobbet och är trött o seg. Blir att slänga sig i soffan framför tv o ta det lite easy.. Kanske blir det en promenad lite senare, sugen på o gå bort mot sverker kapellet nu när det är så härligt väder men man får väl se vad orken säger..

tisdag 22 maj 2007

Full fart i hamnen

Det märks att man går mot den varmare årstiden nu, aktiviteten har ökat markant nere i hamnen och det är många som redan lagt i sina båtar. Båtar har det ju funnits i hela vintern i och med vinterfisket men nu läggs även övriga i. Och det är en enorm skillnad nu sen de byggde ut antalet båtplatser och gjorde en ny pir, det har ökat aktiviteten både på land och vatten. Vi Hästholmabor tar gärna en daglig tur ner till hamnen för att promenera, prata med folk eller ta en fika på det upprustade Hamnkafét. Man kan säga att hamnen är hjärtat i Hästholmen , den naturliga mötesplatsen. Och det är inte bara Hästholmabor som hittar hit, det märker man på trafiken längs Hamngatan som ökar nu när Hästholmen är som vackrast, det är många som vill njuta av det hamnen och samhället har att erbjuda.

Ha en härlig dag...

måndag 21 maj 2007

Många företag på orten

Måndagmorgon. Trött o seg som så många andra antar jag, då är det skönt att ha nära till arbetet. Det finns många mindre företag i och runt samhället. Jag ska själv strax gå iväg till Proverk AB, en mindre metallindustri mitt i samhället där vi bearbetar detaljer till t.ex. BT. Tack vare den underbara naturen runt omkring så är det även många kulturarbetare som lockats hit, så det är många konstnärer som bor och arbetar runt omkring här. (Ödeshögs kommun är den näst kulturarbetartätaste kommunen i sverige). Att det finns många kan man konstatera efter helgens kulturrunda, där många av traktens konstnärer var delaktiga. Även andra mindre företag av olika slag existerar runt om. Allt från snickare, stugbyggare till massage och barntillbehörssäljare.

Det är många som har sett poängen med att arbeta i en miljö som man trivs i och där lugnet och närheten är viktig.

Ha en bra dag.

söndag 20 maj 2007

Vätternrundan

I juni kommer tusentals cyklister passera Hästholmen i cykelloppet Vätternrundan. Dem startar i Motala ca 5 mil norr om Hästholmen och passerar under kvällen och natten. Cyklisterna har ett depåstopp här med möjlighet till förtäring och toabesök.
Det blir lite av en folkfest då man samlas för att heja på och uppmuntra cyklisterna som har lång väg kvar innan dem mår målet i Motala efter att ha åkt runt hela Vättern.

lördag 19 maj 2007

Kommer att dela med mig om livet i en idyll vid Vättern. Vad som händer och sker både till vardag och fest.