tisdag 20 november 2007

lax att njuta av, recept

Laxfilé med romsås

Laxfilé med romsås och bakad potatis
God huvudrätt med lax och kall romsås.

Tid: 25 minuter

4 portioner

Du behöver:
4 bitar laxfilé à 140 g
salt
Romsås:
2 dl crème fraice
½ dl majonnäs
½ tsk salt
2 msk stenbitsrom
Bakad potatis:
4 st bakpotatisar
50 g smör
1 tsk pressad vitlök (färsk eller på burk)
några dillkvistar
Gör så här:
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt. Ställ in i ugnen och stek i 200 grader i 15-20 minuter.

Gör under tiden romsåsen.

Blanda crème fraiche och majonnäs. Tillsätt salt och stenbitsrom. Rör om och smaka av!

Baka potatisen i mikron. Lägg potatisarna på en tallrik som tål hög värme. Gör hål med en provsticka och kör i mikron på full effekt i ca 8-10 minuter. Känn med provsticka att de är klara.

Skär smöret i mindre bitar och blanda med vitlök. Lägg några dillkvistar över.

Servera med sallad.

Inga kommentarer: